Uspješna akcija: U Istanbulu spriječen planirani masakr civila

0
AA
Uspješna akcija: U Istanbulu spriječen planirani masakr civila
EPA / Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske izjavio je da su pripadnici snaga sigurnosti Turske u Istanbulu zaplijenili pet kilograma eksploziva, čime je spriječen masakr civila kojeg su planirali izvesti teroristi PKK-a.

Soylu je bio gost turske televizije NTV gdje je otkrio detalje uspješne antiterorističke akcije u Istanbulu.

Iskoristio je priliku da zahvali pripadnicima obavještajne službe i policije u Istanbulu, podvlačeći kako su danas spriječili masakr civila.

"Pripadnici terorističke organizacije PKK-a donijeli pet kilograma eksploziva u Istanbul. Kao rezultat pažljivog praćenja naše policije taj eksploziv je otkriven, a bio je postavljen pod vozilo na autobuskoj stanici", rekao je Soylu.

Dodao je, također, kako su uhvatili i teroriste PKK-a koji su postavili eksploziv.

"Eksploziv je deaktiviran. Njihova meta je bio autobuski terminal. Teroristi su uhvaćeni neposredno prije aktiviranja. Veoma značajna operacija. Do sada su uhapšene dvije osobe, moguće da njihov broj poraste", poručio je Soylu.

Dotakao se i protesta porodica koje ispred sjedišta Narodne demokratske partije (HDP) u Diyarbakiru traže povratak djece koja su vrbovana i odvedena u terorističke kampove PKK-a.

Soylu je potvrdio da će 25. porodica dočekati da se njihovo dijete spasi iz ruku terorističke organizacije PKK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije