Drama u Austriji: Bosanac napao policajce sa sjekirom

3
Radiosarajevo.ba
Drama u Austriji: Bosanac napao policajce sa sjekirom
Foto: Heute / Austrijska policija / Ilustracija

Jedna policijska patrola u Linzu je, u izvršenju službene dužnosti, želio oduzeti registarske table od 33-godišnjeg muškarca koji je rođen u Bosni.

Međutim, nakon što su otvorili vrata stana, muškarac je odmah postao izrazito agresivan i glasno vrijeđao uniformirane policajce. Kada je pokušao ponovno zatvoriti vrata, jedan policajac je stavio nogu kako bi spriječio zatvaranje.

Neočekivano, 33-godišnjak je izvukao sjekiru i prijetio policajcima. Oni su se povukli u stubište.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Međutim, kada je muškarac primijetio još jednu policijsku patrolu ispred svojeg prozora, vrijeđao je policajce i izašao van s drvenim štapom u ruci. Zatražena je pomoć Brze intervencijske grupe (SIG 41).

Unatoč upotrebi uređaja s elektrošokovima, ovaj rođeni Bosanac je povrijedio dvojicu policajaca sa svojim štapom. Morali su biti hospitalizirani. Tek nakon treće upotrebe ovog uređaja, ovaj nasilan muškarac se napokon predao.

U njegovom stanu su pronađene bejzbol palice, pendreci, nekoliko noževa, sjekira i kanabis. Uhapšeni je prebačen u policijski pritvor u Linzu, 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije