Drama na bečkom aerodromu nakon dojave o terorističkoj prijetnji

Radiosarajevo.ba
Drama na bečkom aerodromu nakon dojave o terorističkoj prijetnji

Zbog dojave o terorističkoj prijetnji na aerodromu u Beču bio je evakuiran avion kompanije Easy Jet, javlja Anadolu Agency (AA).


Naime, neposredno pred planirano polijetanje iz Beča ka Londonu, jedna putnica je posadi aviona prijavila da je vidjela sumnjive poruke na telefonu jednog Iračanina koji je sjedio pored nje. Navela je da sumnja da je riječ o članu terorističke organizacije IS.

Austrijsko Ministarstvo odbrane je saopćilo da je po prijavi avion na aerodromu Schwechat evakuiran i da je izvršena detaljna kontrola putnika i prtljaga. Pregledom aviona i putnika nije utvrđeno da postoji sigurnosna prijetnja, pa je avion u noćnim satima odletio iz Beča u London.

Policija je radi uzimanja izjava zadržala ženu koja je prijavila prijetnju i Iračanina koji je bio predmet sumnje. Mjere sigurnosti na skoro svim evropskim aerodromima su pojačane nakon nedavnih terorističkih napada u Bruxellesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije