Donald Trump: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

Pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Trump izjavio je da je počastvovan zbog komplimenata koje mu je uputio ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Uvijek je velika čast dobiti lijep kompliment od čovjeka koji je izuzetno poštovan i u svojoj zemlji i u inostranstvu", rekao je Trump tokom mitinga u Ohiou.

Trump je naveo da se uvijek zalagao za bolje odnose SAD-a i Rusije.

"Uvijek sam vjerovao da Rusija i SAD treba zajedno da se bore protiv terorizma i da utječu na oporavak mira u svetu, da ne pominjem trgovinu i sve druge beneficije koje proističu iz uzajamnog poštovanja", kazao je Trump.

Putin je jučer na godišnjoj konferenciji za novinare govorio o predstojećim izborima u SAD-u, nazvavši Donalda Trumpa "bistrim čovjekom punim talenta, koji je nesporni favorit u predsjedničkoj trci".

Ruski lider pozdravio je Trumpove izjave da želi dublje odnose s Rusijom.

"On je vrlo upečatljiv čovjek, veoma talentiran, nema sumnje u to. Apsolutni je lider predsjedničke trke, kao što možemo vidjeti i ovih dana", rekao je Putin.

"Trump kaže da želi odnose prebaciti na drugi nivo, na dublji nivo odnosa s Rusijom. Kako možete to ne pozdraviti? Naravno, mi to pozdravljamo", dodao je Putin, javlja Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije