Doktor iz Gaze dijeli svoja potresna iskustva: 'Koliko puta srce može da pukne?'

1
Radiosarajevo.ba
Doktor iz Gaze dijeli svoja potresna iskustva: 'Koliko puta srce može da pukne?'
Foto: Kolaž / Bolnica u Pojasu Gaze

Ghassan Abu Sitta je doktor koji djeluje u Pojasu Gaze, te pokušava da pomogne povrijeđenim građanima Palestine nakon izraelskih napada. 

Abu Sitta se u medijima pojavljivao i prije, kada je britanska policija ulazila u stan njegove porodice kako bi ga pretresla, te je ispitivala njegovu porodicu. 

Na društvenoj mreži X.com ga prati više od 30 hiljada ljudi, a svakodnevno dijeli svoja iskustva sa svojim pratiocima. 

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Tako je nakon stravičnog napada na bolnicu u Gaza Cityju, Abu Sitta objavio da se nalazi tu, te da je imao operaciju koja ga je potresla

"Moju prvu operaciju jučer sam obavio nakon što sam se uspio sabrati nakon noći prije. Operirao sam petogodišnju djevojčicu čija su majka i sestra poginule. Imala je ogromne rane na ruci. Izgledala je tako slabo i tako usamljeno. Koliko puta srce može da pukne?", objavio je doktor. 

Osim ove, društvenim mrežama se dijelila i njegova objava o tome šta se mora koristiti u bolnicama u Gazi, kako bi pomogli stotinama pacijenata koji svakodnevno dolaze. 

Doktor Abu Sitta je napisao: "Sirće iz obližnje prodavnice za liječenje bakterijskih infekcija rana uzrokovanih Pseudomonasom. Došlo je do toga." 

Njegove objave imaju veliki broj komentara, većinom pozitivnih, gdje ljudi hvale šta on rade i pružaju mu podršku na razne načine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije