Dmitrij Medvedev: 'Kijev sanja da smo gotovi, znate koliko oružja proizvodimo?'

2
Radiosarajevo.ba
Dmitrij Medvedev: 'Kijev sanja da smo gotovi, znate koliko oružja proizvodimo?'
Foto: EPA-EFE / Dmitrij Medvedev

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti i bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je da tvornice za proizvodnju oružja rade danonoćno kako bi zadovoljile eksponencijalni porast potražnje, a pritom se nasmijao glasinama da su ruskim snagama presušile zalihe oružja.

U razgovoru za mjesečnik National Defense rekao je da je Moskva proizvodnju u nekim tvornicama udeseterostručila te da temeljito proučavaju oružje koje Ukrajina ispaljuje na teritorij pod ruskom kontrolom.

"Naš vojno-industrijski kompleks u stanju je proizvesti sve što je potrebno za odbijanje svake agresije. Nikakva velika pošiljka oružja sa Zapada ne može našim neprijateljima osigurati prednost na ratištu.

Duraković objavio video sa slavlja: 'Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni'

Duraković objavio video sa slavlja: 'Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni'

Smiješno mi je slušati razmišljanja sanjara iz Kijeva kako govore da nam je ponestalo projektila ili da smo zaustavili proizvodnju. Stvarnost ih je razuvjerila, oni se još uvijek ne mogu oporaviti od šoka", rekao je Dmitrij Medvedev.

"Ne samo da širimo proizvodnju, nego uvodimo najnovije tehnologije", poručio je.

Istaknuo je da se obrambena industrija u potpunosti može nositi s povećanom potražnjom Rusije. Njihovi inženjeri predano rade 24 sata, u tri smjene.

"Jako dobro smo proučili oružje neprijatelja. U našim pogonima demontirali smo ratne trofeje do zadnjeg vijka. Izvukli smo puno korisnih stvari za sebe. Iskustvo neprijatelja okrenuli smo u vlastitu korist", rekao je Dmitrij Medvedev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije