Djevojka porijeklom iz BiH poginula u teškoj nesreći u Americi

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka porijeklom iz BiH poginula u teškoj nesreći u Americi
Foto: PrtScr / S mjesta jedne nesreće

Najmanje četiri osobe poginule su u tri odvojene nesreće u Ohiu, u SAD-u, a jedna od žrtava je i Ajla V. (20), djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je živjela u američkom gradu Utica.

Kako prenose američki mediji, Ajla V. je u momentu nesreće bila na zadnjem sjedištu kada je prikolica velikog teretnog vozila udarila automobil u kojem se nalazila. Navodno, u momentu nesreće je spavala.

Njena porodica je, saopštavajući ovu tragičnu vijest, rekla da je Ajla V. putovala na bh. festival koji se održava u Iowi. U međuvremenu, prijatelji su na GoFund pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za transport tijela i njenu sahranu, pišu Nezavisne.

Ivica Dačić objavio nove detalje: Senad Ramović pucao na policiju prilikom hapšenja

Ivica Dačić objavio nove detalje: Senad Ramović pucao na policiju prilikom hapšenja

Oni dodaju da je ovo tragičan gubitak za čitavu bh. zajednicu.

"Ona je bila voljena ćerka, sestra, prijateljica, njen divni duh je dodirnuo svakoga koga bi upoznala", stoji u apelu. Ajla je bila članica brojnih klubova u samoj zajednici, ali je nerijetko podučavala i mlađe članove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije