Djevojčica preminula nakon što je probušila balon, mama se oglasila na Facebooku

0
Radiosarajevo.ba
Djevojčica preminula nakon što je probušila balon, mama se oglasila na Facebooku
Radiosarajevo.ba / Alex i mama Channa

Mama se oglasila nakon što je njena sedmogodišnja kćer preminula nakon što je puknula rođendanski balon.

Channa Kelly, iz Tennesseeja, kupila je veliki balon u obliku broja sedam za rođendansku zabavu svoje kćerke, Alexandre Hope Kelly.

Malena Alex (Alexandra od milja) rođena je 27. septembra 2016. godine i bila je znatiželjna djevojčica koja je voljela crtati i izrađivati razne stvari i koja je "izmamljivala osmijehe na lica svim ljudima koji bi je upoznali i donijela toliko radosti i sreće" u život svoje mame.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Sedmicu nakon Alexinog rođendana, Channa je probušila sve balone od lateksa, jer je bila svjesna da predstavljaju rizik od gušenja kod male djece, ali je ostavila kćerki da probuši svoj balon sa helijem u obliku broja.

Umjesto slavlja - užas: Oglasio se par na čijem vjenčanju je poginulo stotine ljudi

Umjesto slavlja - užas: Oglasio se par na čijem vjenčanju je poginulo stotine ljudi

Mama se obratila na Facebooku kako bi podijelila detalje o tome što se dogodilo sedam dana nakon proslave Alexinog sedmog rođendana.

Napisala je: "Za njen rođendan, 24. septembra, kupila sam šareni balon u obliku broja sedam napunjen helijem, zajedno s otprilike 10 običnih balona sa temom igrice Roblox."

"Kao roditelj, uvijek sam bila svjesna opasnosti od gušenja običnim lateks balonima, ali nikada nisam zamislila da postoji takav rizik u vezi s ovim vrlo velikim balonima napunjenim helijem", izjavila je Channa.

Prisjeća se: "Otišla sam u spavaću sobu, nesvjesna da postoji ikakva opasnost s ovom vrstom balona. Zaspala sam na trenutak, a kad sam se probudila, našla sam svoju kćerku licem prema dole na podu dnevnog boravka gdje sam je ostavila."

Na prvu, Channa je mislila da joj je kćerka zaspala, ali onda je primijetila da je balon bio oko njene glave. Rekla je da joj nikada ne bi palo na pamet da bi njena kćerka mogla staviti balon s helijem preko glave.

[facebook]https://www.facebook.com/channa.kelly.5/posts/pfbid02XDWZ4XjGbNXMXrZQeUPdyeuPSfZ1M4BwfSgKSuyG1cLWdW1VLAakqNtz7dQdAWMAl[/facebook]

Channa je pozvala hitnu, pokušala sa oživljavanjem, a kasnije je stigao policijski službenik, vatrogasci i medicinski tehničari koji su preuzeli situaciju. Napisala je da su uradili sve što su mogli da je pokušaju povratiti u život, ali da je njihov trud bio uzaludan.

"Histerično sam plakala i bila u potpunom šoku i nevjerici zbog onoga što se upravo dogodilo, da moja kćerka, moje jedino dijete zapravo više nije tu. Cijeli moj svijet se srušio zato što nisam bila svjesna koliko su opasni ovi baloni", zaključila je Channa na kraju Facebook posta.

Još uvijek nije poznato da li je Alex preminula od trovanja helijem ili gušenja. Channa je rekla da trenutno čekaju rezultate obdukcije za konačan uzrok njene smrti i da su joj rekli da bi to moglo potrajati četiri do šest mjeseci.

"Nadam se da ću dijeljenjem naše priče osvijestiti i educirati roditelje o opasnostima ne samo lateks balona, već i helij balona. Nadam se i molim da će to spriječiti ovakve nesreće i spasiti život drugoj djeci. Ne bih željela da bilo tko drugi doživi bol i razor koje gubitak djeteta donosi", rekla je Channa na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije