Dječak se ponašao kao "zombi" nakon što je ispušio cigaretu s primjesama droge

Radiosarajevo.ba
Dječak se ponašao kao "zombi" nakon što je ispušio cigaretu s primjesama droge
Logan Johns Evans (11) iz Walesa, hitno je prevezen u bolnicu nakon što ga je majka pronašla u besvjesnom stanju.

Dječak je ostao u stanju zombija nakon što je popušio cigaretu u kojoj se nalazila opasna droga Spice, tvrdi njegova majka Jade Johns. Kobnog jutra je trebalo da krene u školu, ali je umjesto na časovima završio u bolnici.

Logan je popušio zamotanu cigaretu, ali nije znao da je u njoj umotana droga Spice. Kako je ispričala Loganova majka za Wales online, njen sin je reagirao "kao da je čudovište ušlo u njegovo tijelo", a ona je podijelila i njegove šokantne fotografije kako bez svijesti leži u bolničkom krevetu.

Kako piše britanski Mirror, ljekari nisu uspjeli pronaži ovu drogu u njegovom urinu ili krvi, ali su analizirajući simptome donijeli kliničku odluku da ispoljava efekte droge Spice. Ova droga dovodi do ubrzanog rada srca, povraćanja, konfuzije i nasilnog ponašanja, a brojni korisnici su često snimljeni kako tumaraju po gradskim ulicama "kao zombiji".

Johnsova i njena porodica van sebe su od brige dok njen sin leži u bolnici u Walesu.

Kako je priznala njegova sestra, dječak je pušio kada je neko prišao i rekao da su mu ubacili Spice kao šalu.

Nekih 33 sata nakon što je doveden u bolnicu Logan je počeo da se osvješćuje i oporavlja, ali se nije sjećao ničega što se dogodilo, i pomislio je da je tek dovezen.

Otpušten je iz bolnice prošlog utorka, ali od tada ima konstantne glavobolje i još ne može da se sjeti šta se desilo.

"Bilo je užasavajuće, najstrašniji trenutak u mom životu. Nisam se nikada molila Bogu ali tada jesam", rekla je zabrinuta majka.

Ova droga poznata je kao izuzetno jaka, a može da dovede i do smrtnih slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije