Dječak od 12 godina iskočio iz jurećeg auta i pobjegao otmičaru

Radiosarajevo.ba
Dječak od 12 godina iskočio iz jurećeg auta i pobjegao otmičaru
PrtScr / Timothy H. Miller

Dječak je policiji rekao da je u srijedu sišao sa školskog autobusa u Boyton Beachu na Floridi kada je uz njega stao muškarac u bijelom kamionetu i ponudio mu prijevoz.

Osumnjičeni je dječaku objasnio 'da cijelo vrijeme prevozi djecu i da neće učiniti ništa čudno'. Za volanom je, piše NBC News, bio Timothy H. Miller koji je uhićen i optužen za otmicu, nasilno odupiranje hapšenju te zanemarivanje djece, prenosi 24sata.hr.

Dječaku se učinio 'ljubazniim' pa je ušao u automobil.

"Imao je prijateljski osmijeh", rekao je dječak policiji.

Kada su krenuli, Miller ga je 'čudno pogledao' i pitao ga ima li kakvu drogu. Dječak se tada prestrašio te pokušao otvoriti vrata. No, Miller mu je rekao da ne smije van te je ubrzao. Na kraju je ipak uspio otvoriti vrata te je pri padu udario glavom i izgubio svijest.

Pri skoku se lakše povrijedio - 'zaradio' je ogrebotine na glavi, rukama i nogama. Nasreću, nekoliko je ljudi vidjelo pad dječaka pa su mu potrčali u pomoć. Jedan od svjedoka je nastavio pratiti Millera te mu je dalje niz cestu i blokirao vozilo te ga zadržao sve do dolaska policije.

Miller je na ispitivanju rekao da je mislio da bi od dječaka mogao nabaviti drogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije