Detalji tragedije u Njemačkoj: Preminuo petogodišnji dječak i muškarac

0
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije u Njemačkoj: Preminuo petogodišnji dječak i muškarac
Foto: EPA - EFE / Njemačka policija / Ilustracija

Dječak i muškarac poginuli su, a 10 druge djece je ozlijeđeno, neka teško, u nesreći u kojoj je sudjelovao bager u sjevernoj Njemačkoj u subotu navečer, prema hitnim službama, javlja Njemačka novinska agencija (dpa).

Dječak koji je poginuo u nesreći imao je 5 godina, rekao je za dpa predstavnik hitne pomoći. Četvero ozlijeđene djece moralo je biti prebačeno u bolnice helikopterom, rekao je portparol lokalne vatrogasne jedinice Mathias Wille.

Nesreća se dogodila u kampu koji su očevi organizirali sa svojom djecom vrtićke dobi u Toppenstedtu, oko 35 kilometara južno od Hamburga. Skupina se vozila "iz zabave" niz zemljanu cestu u rešetkastom sanduku koji je podigao bager, rekao je glasnogovornik vatrogasne jedinice.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Kutija se odlomila i pala na tlo. Vlasti istražuju uzrok nesreće, a stručnjak je na licu mjesta kako bi detaljnije pregledao vozilo, rekao je Wille.

Policijski portparol prvo je rekao da se čini da je uzrok nesreće puknuto hidraulično crijevo.

Preminuli otac i preminulo dijete nisu bili u srodstvu, rekao je porparol vatrogasaca. Nije mogao reći je li neko od ozlijeđene djece životno ugrožen.

Tragedija u Njemačkoj: Dvoje poginulih, desetero djece povrijeđeno u nesreći s bagerom

Tragedija u Njemačkoj: Dvoje poginulih, desetero djece povrijeđeno u nesreći s bagerom

"Uvijek je scenarij iz noćne more kada su djeca pogođena. Ovdje su se događale strašne scene. Roditelje je trebalo spriječiti da istrče na mjesto nesreće", rekao je Wille. Nije se mogao sjetiti slične katastrofe na tom području u posljednjih 20 godina.

Vozač bagera priveden je u policijsku postaju i bit će podvrgnut "rutinskim" provjerama zbog mogućeg utjecaja droga ili alkohola, rekao je portparol policije Jan Krüger.

U početku nije bilo poznato koliko je ljudi sudjelovalo u kampu. U subotu navečer na livadi su se još mogli vidjeti pojedinačni šatori, piše Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije