Detalji horora u Beču: Bosanac ubio ženu nakon žestoke rasprave oko starateljstva?

0
Radiosarajevo.ba
Detalji horora u Beču: Bosanac ubio ženu nakon žestoke rasprave oko starateljstva?
Foto: Kosmo.at / Austrijska policija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)

Istraga o okolnostima i motivu jezivog ubistva mlade majke (33) porijeklom iz bivše Jugoslavije u okrugu Genserndorf u okolini Beča i dalje, ali se navodi da je krvavom činu prethodila svađa razdvojenog para.

Oružje korišteno za ubistvo, odnosno pištolj, zaplijenjen je u automobilu muškarca (35) koji je osumnjičen da je počinio zločin, saopćila je policija.

Kako prenose tamošnji mediji, ubica je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali je odrastao u Švedskoj, a od skoro je živio u Austriji gdje je radio kao agent za nekretnine, prenose austrijski mediji.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Navodno je 35-godišnjak upucao svoju bivšu partnerku u subotu, 21. oktobra u 13.30 sati na ulici ispred vile u kojoj je živjela. Svjedoci ubistva su odmah pozvali Hitnu pomoć, a uprkos reanimaciji i svim naporima ljekara, mlada majka je preminula na mjestz događaja.

Osumnjičeni, koji nije živio sa žrtvom, u prvi mah je pobjegao svojim sportskim automobilom, ali se ubrzo predao u policijsku stanicu Dojč-Vagram i tamo je uhapšen i odveden u zatvor Korneuburg.

Istražitelji su došli do zaključka da je motiv krvavog pira bila vjerovatno žestoka rasprava oko starateljstva nad jednim ili više njihove zajedničke djece.

Javni tužilac naložio je obdukciju tijela, a istraga se nastavlja, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije