Detalji drame u Berlinu: Srbijanac bacio granatu na bivšu i njenog partnera iz BiH pa ih napao nožem

3
Radiosarajevo.ba
Detalji drame u Berlinu: Srbijanac bacio granatu na bivšu i njenog partnera iz BiH pa ih napao nožem
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Prava drama odigrala se u petak nešto poslije 11 sati u Berlinu kada je napadač srpske nacionalnosti (61) bacio granatu na svoju bivšu ženu i njenog novog partnera iz BiH, a zatim ih pokušao dokrajčiti nožem.

Pored njih dvoje, ranjena je još jedna žena srpske nacionalnosti, koja je bila s njima u društvu.

Napad se desio u dijelu Berlina poznatijem kao Rajnikendorf, a sve troje, dvije žene (42, 48) i muškarac (61) su zadobili teže tjelesne povrede, s tim da je muškarac iz BiH u najtežem stanju.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Iako policija to ne navodi u saopćenju, mediji pišu da je riječ o zločinu iz strasti s obzirom da je napadač (61) pokušao ubiti svoju bivšu (42) i njenog novog partnera (61), a ranjena je i žena (48), koja se sasvim slučajno našla s njima u društvu.

Policija u saopćenju navodi da je napadač detonirao ručnu granatu ispred ulaza u stambenu zgradu u Rajnikendorfu, u momentu kada su naišle dvije žene i muškarac, a zatim im je prišao i ranio ih nožem.

Napadač je pokušao da pobjegne sa mjesta zločina, ali ga je policija pronašla i uhapsila u obližnjem parku.

Očevici kažu da se u negdje oko 11.15 sati čula prava eksplozija:

"Ne sjećam se da sam u životu čuo takav prasak, prosto nije djelovalo normalno. Svi se odmah potražili zaklon", rekao je jedan od komšija koji je bio svjedok napada.

Drugi komšija je izjavio za medije da je niz stepenice odmah sišao i sin ranjene žene, koji je uzvikivao "To je moja mama, to je moja mama”.

"Žena je imala teške povrede nožem po rukama, dosta je krvarila. Pokušali smo zaustaviti krvarenje do dolaska hitne", rekao je on, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije