David Icke: "Obama vlada poput Hitlera"

Radiosarajevo.ba
David Icke: "Obama vlada poput Hitlera"

Govorit ću onoliko dugo koliko ćete me htjeti slušati, rekao je David Icke na početku jučerašnjeg predavanja koje je umjesto najavljenih sedam sati, trajalo gotovo dva sata duže.

U dvorani Studentskog centra okupilo se više od hiljadu Ickeovih istomišljenika i znatiželjnika, a svoje je predavanje potkrijepio sa više od hiljadu ilustracija.

Icke je pokušao objasniti svoje kontroverzne tvrdnje o kraljevskim krvnim lozama koje vladaju svijetom. Pričao je i o Baracku Obami, koji je u januaru ove godine zasjeo na predsjedničku poziciju u SAD-u.

Kaže kako Obama nije ništa bolji od Busha, a kao primjer navodi njegovu želju za ratovanjem, slanje dodatnih trupa u Afganistan. Podsjeća i na Obamine izjave nimalo različite od Bushevih. Obaminu je vladavinu uporedio sa Hitlerovom, a kako bi to dokazao, citirao je samog Hitlera.

Obama je tokom kampanje obećavao promjene, ali ispostavilo se da ih ne namjerava ispuniti.

Icke ga je nazvao Mr. Fake i komentarisao kako nakon Busha Obama i nije imao težak posao na putu prema predsjedničkom prijestolju.

- Bush je bio uzrok problema, a Obama se pojavio kao rješenje - kaže Icke.

Britanski autor i samostalni istraživač pokušao je odgovoriti i na neka pitanja o smislu života. Prema njegovim tvrdnjama, vrijeme ne postoji, barem ne u smislu kako ga ljudi doživljavaju.

Poručio je da živimo ovdje i sada, te da se ne trebamo opterećivati onim što je bilo, ali ni onim što će biti.

- Sve je naopako! Doktori uništavaju zdravlje, advokati pravdu, profesori znanje, mediji informaciju i istinu, a religija duhovnost - rekao je Icke. Objasnio je kako sublimovanim porukama stvaraju virtualnu stvarnost, te nameću ograničenja i strahove kako bi mogli manipulisati.

- Onima na vrhu piramide jedini je cilj kontrolisati. Tajnoj agendi cilj je stvaranje globalizovane svjetske države, kreiranje svjetske vojske i globalne diktature - poručuje Icke.

Govorio je o tajnim društvima i njihovoj ulozi, a svoje je tvrdnje potkrijepio simboličnim ilustracijama. Citirao je i poznate filozofe, naučnike, književnike i političare poput Williama Blakea, Voltairea, Oscara Wildea, Sigmunda Freuda, Alberta Einsteina, Martina Luthera Kinga, Johna Lennona, Marka Twaina, Carla Junga, Mahatmu Gandhija, sve kako bi dokazao da su i oni razmišljali slično kao i on.

Icke je još jednom upozorio na opasnost koju predstavlja Evropska unija i zapitao se zašto hrvatska Vlada toliko ustraje u pridruživanju toj robovlasničkoj organizaciji koju kontrolišu oni na vrhu piramide.

Na samom kraju predavanja, okupljenima koji su ga ispratili uz ovacije poručio je kako je najbitnije ''probuditi se'' i osloboditi vlastiti um.

Do sada je Icke održao samo nekoliko cjelodnevnih predavanja u svijetu. Zbog velikog interesa, u istom će obimu i sa istim sadržajem britanski istraživač svoje izlaganje ponoviti i u nedjelju.

24sata/info/radiosarajevo. ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije