Da li je britanski ekspert riješio misteriju nestanka aviona Malaysia Airlinesa

Radiosarajevo.ba
Da li je britanski ekspert riješio misteriju nestanka aviona Malaysia Airlinesa
Da li je na pomolu rješenje jedne od najvećih svjetskih misterija. Britanski ekspert Simon Hardy iznio je svoju tezu o nestanku Boeinga 777 kompanije Malaysia Airlines.

Hardy je na osnovu radarima dostupne putanje zaključio da je avion oteo i srušio kapetan Zaharie Amad Shah. 

Prema njegovim riječima, Zaharie Amad Shah je namjerno prekinuo kontakt s kontrolom leta u slijepoj zoni na granici Malezije i Tajlanda, time zbunio kontrolore, a onda napravio krug oko malezijske pokrajine Penang. Kasnije se ispostavilo da je Shah rođen na ovom području.

"Izgleda da se pozdravio s kućom", rekao je Hardy koji je siguran da je pilot malezijskog Boenga planirao umrijeti zbog čega je odveo avion na nepoznatu lokaciju i srušio je u Indijski okean. 

U prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je avion iznenada nestao s radara, bez signalizacije problema ili promjene kursa.

Podsjetimo, avion na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking s 239 putnika i članova posade nestao je južno od Vijetnama 8. marta 2014. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije