Da li film 'Nevinost muslimana' uopšte postoji?

Radiosarajevo.ba
Da li film 'Nevinost muslimana' uopšte postoji?


Film scenariste Nakoule Baseleja Nakoule Nevinost muslimana, koji je izazvao burne antiameričke proteste širom svijeta, možda uopšte i ne postoji. Naime, pojedini američki mediji, među kojima je i Hollywood Reporter, zaključuju kako osim 14-minutnog trailera na YouTube-u niko nije pogledao sporno ostvarenje u cjelini.

U prilog svemu ide i sumnja da su glumci prevareni, jer su bili uvjereni da snimaju komediju pod nazivom Pustinjski ratnik; ni sam trailer ne bi bio prikazan javnosti da ga nije otkrila satelitska televizija Al-Nas

Cijeli film je navodno prikazan u Los Anđelesu, ali se nije javio niko ko ga je pogledao. Istina, niko i ne traži da ga vidi.

Scenarist je rekao da je film prikazan u teatru Vine u Holivudu pod nazivom Nevinost Bin Ladena, ali je svjedok zaposlen u teatru za Los Angeles Times rekao da niko nije prisustvovao projekciji, pa ni on sam.

Video na YouTube-u, koji nosi naslov "Nevinost muslimana 74 min", je zapravo 14 minutni trailer ponovljen više puta.

Marium Mohiudin iz Savjeta za muslimanske javne poslove, prenose Vijesti.me, koji savjetuje holivudske producente kako da na pravi način prikažu muslimane, ističe: "Film ne postoji. Dugo smo ga tražili cijelog i nismo uspjeli ništa da nađemo."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije