Cyber napad u Londonu: Panika u Metropolitan policiji, ugrožene informacije o 47.000 zaposlenih

0
AA
Cyber napad u Londonu: Panika u Metropolitan policiji, ugrožene informacije o 47.000 zaposlenih
Foto: Anadolija / Policija / Ilustracija

Londonska Metropolitan policija istražuje mogućnost krađe imena, fotografija, činova i mjesta dužnosti 47.000 policajaca kao rezultat cyber napada na proizvođača personalnih kartica.

Prema informacijama do kojih je došao list The Sun, hakeri su izvršili cyber napad na kompaniju koja proizvodi kadrovske karte zaposlenih u londonskoj Metropolitan policiji.

Kao rezultat napada, Metropolitenska policija i Nacionalna agencija za kriminal su alarmirani zbog mogućnosti da imena, fotografije, podaci o činu i mjestu dužnosti 47.000 policajaca dospiju u ruke terorističkih organizacija ili bandi.

Cijenjeni analitičar: U narednih nekoliko sedmica, situacija će se početi zahuktavati na Balkanu

Cijenjeni analitičar: U narednih nekoliko sedmica, situacija će se početi zahuktavati na Balkanu

Navedeno je da je osoblje upozoreno na mogućnost kompromitovanja njihovih informacija.

"Obaviješteni smo da je došlo do neovlaštenog pristupa sistemima kompanije koja radi sa policijom. Radimo sa predmetnom kompanijom kako bismo shvatili da li je omogućen neovlašteni pristup informacijama Metropolitan policije", saopćili su zvaničnici londonske Metropolitan policije.

Policijski službenici su također naveli da su poduzete neophodne sigurnosne mjere.

Proteklih mjeseci u Velikoj Britaniji slučajno su se podijelile informacije policije Sjeverne Irske, a razotkrivena su imena, prezimena, činovi i mjesta dužnosti gotovo 10.000 policajaca i osoblja britanske tajne službe koji rade u Sjevernoj Irskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije