Čuda u Turskoj ne prestaju: U Adiyamanu spašena 77-godišnja žena, 212 sati nakon zemljotresa!

0
Radiosarajevo.ba
Čuda u Turskoj ne prestaju: U Adiyamanu spašena 77-godišnja žena, 212 sati nakon zemljotresa!
Foto: AA / Velika sreća nakon spašavanja starice

Ispod ruševina zgrade u južnom turskom gradu Adiyamanu spašena je 77-godišnja Fatma Gungor, čak 212 sati nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio jug Turske.

U Adiyamanu, jednom od deset turskih gradova koji su 6. februara razoreni snažnim zemljotresima magnitude 7,6 i 7,7, sa epicentrom u Kahramanmarasu, nastavljaju se napori oko potrage i spašavanja preživjelih žrtava nezapamćene katastrofe.

Ekipe AFAD-a i žandarmerije uspjeli su izvući živu 77-godišnju Fatmu Gungor ispod urušene sedmospratnice u četvrti Ali Tas, 212 sati nakon razornog zemljotresa, 6. februara.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Gungor je nakon što je izvučena ispod ruševine predata ljekarskim ekipama. Porodica 77-godišnje Gungor zagrlila je članove spasilačkog tima koji je spasio staricu.

U istoj četvrti je nešto ranije danas spašen 12-godišnji Berat Yucel, 207 sati nakon prvog od dva snažna zemljotresa koji su razorili jug Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije