Čovjek koji je na jeziv način ubio troje djece pušten na slobodu: Kaže da se kaje

Radiosarajevo.ba
Čovjek koji je na jeziv način ubio troje djece pušten na slobodu: Kaže da se kaje
Foto: Mirror / David McGreavy

Britanac David McGreavy, koji je kao dvadesetogodišnjak brutalno ubio troje djece, koju je čuvao, oslobođen je nakon 46 godina u zatvora.

Paul Ralf (4), Dawn (2) i devetomjesečna Samantha, ubijeni su  petka trinaestog, u aprilu 1973. kod kuće u Worcesteru (Velika Britanija), gdje je McGreavy živio kao stanar.

Čuvao je djecu dok je njihova majka Elsie Urry, tada poznata kao Dorothy Ralf, bila na poslu u lokalnom pabu, a njen suprug nije bio kod kuće. Paula je zadavio, Dawn je prerezao vrat, a Samantha je umrla od posljedica frakture lobanje.

Poslije zločina, nabio je njihova tijela na komšijsku gvozdenu ogradu, a jedini razlog što je sve to uradio navodno je bilo Samanthino neprekidno plakanje.

Izvještaj Odbora za uslovno oslobađanje od kraja prošle godine sadrži iskaz majke, u kojem je opisala da posljedice koje su ubistva ostavile na nju - “traju i dalje”. Međutim, također se navodi da se McGreavy značajno promijenio od 1973. do danas i da prihvata punu odgovornost za svoje postupke. Psiholog je naveo niz činilaca koji navodno ukazuju na to da je malo vjerovatno da će ponovo počiniti zločin, jer je “poboljšao samokontrolu i naučio da ostane smiren u stresnim situacijama”.

"To je bilo užasno. Uradio sam to, ali to nisam bio ja, kako sam samo mogao?", izjavio je poslije ubistva.

Elsie, međutim, smatra da je minimalna kazna za takav zločin trebalo da bude 60 godina, kao i da je činjenica da će mu biti zabranjen prostor području gde ona stanuje “donekle smiruje, ali da ipak nije fer što je pušten poslije svega što je uradio”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije