Coulson i Brooks optuženi za prisluškivanje govorne pošte

Radiosarajevo.ba
Coulson i Brooks optuženi za prisluškivanje govorne pošte

Bivši šef ureda za štampu britanskog premijera Davida Camerona i bivša izvršna direktorica novina News International nalaze se među osam osoba koje će biti krivično gonjene zbog navoda o prisluškivanju govorne pošte, saopćio je ured državnog tužioca u Londonu, prenosi Fena.

Andyju Coulsonu, bivšem šefu ureda za štampu Camerona, i Rebekah Brooks, bivšoj direktorici News International, pridružili su se Stuart Kuttner, bivši glavni urednik, Greg Miskiw i James Weatherup, obojica bivši urednici novina, bivši šef reporterske službe Neville Thurlbeck, bivši šef deska Ian Edmondson, koji su optuženi da su od 3. oktobra 2000. godine do 9. augusta 2006. prisluškivali govornu poštu bez zakonskog odobrenja.  
 
Osim njih, Glenn Mulcaire, privatni istražitelj uhapšen 2007. godine nakon što je priznao da je prisluškivao telefonske razgovore kraljevske porodice, također je suočen s optužbama za prisluškivanje.

Svi optuženi negiraju navode iznesene protiv njih i pojavit će na sudu u Westminsteru, kada bude utvrđen datum,prenosi Xinhua.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije