Član obezbjeđenja ruskog konzulata pronađen mrtav

Radiosarajevo.ba
Član obezbjeđenja ruskog konzulata pronađen mrtav
EPA / Ilustracija
Muškarac zaposlen u ruskom konzulatu u New Yorku pronađen je mrtav u utorak rano ujutro sa ranom na glavi, a policija pokušava da utvrdi tačan uzrok njegove smrti, javlja AFP.

Muškarac (63) još nije identificiran, a izvor blizak policijskoj istrazi rekao je da je on bio očigledno lošeg zdravstvenog stanja.

Taj muškarac je bio zadužen za obezbjeđenje konzulata, a nađen je u nesvjesnom stanju nešto prije 07.00 sati po lokalnom vremenu u unutrašnjosti zgrade u Upper East Sideu  nedaleko od Central parka, rekao je portparol policije New Yorka.

Policija nije pominjala potencijalni zločin i trenutno čeka rezultate autopsije kako bi utvrdila uzrok njegove smrti.

Bivši saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina nađen je mrtav u jednom hotelu u Washingtonu prošle godine, što je izazvalo razne teorije o nerazjašnjenim okolnostima njegove smrti, ali su tužioci prošlog meseca saopćili da je riječ o nesretnom slučaju posle višednevnog pijanstva i višestrukih uzastopnih padova, podsjeća francuska agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije