Cijela porodica skočila s balkona u Švicarskoj jer su bili dio Prepper pokreta?

0
Radiosarajevo.ba
Cijela porodica skočila s balkona u Švicarskoj jer su bili dio Prepper pokreta?
Foto: EPA-EFE / Misteriozna samoubistva u Montreuxu

Četiri člana francuske porodice poginula su u četvrtak u švicarskom ljetovalištu Montreux, a 15-godišnji tinejdžer je u teškom stanju, nakon što su pali s balkona na sedmom sprata zgrade.

Poginuli su 40-godišnji otac, njegova 41-godišnja supruga i njezina sestra blizanka te osmogodišnja djevojčica. Preživio je samo 15-godišnji sin koji je u teškom stanju.

Policija je objavila da se uzrok pada još istražuje, ali je isključila mogućnost da se u stanu nalazilo još osoba. Novi nalazi u istrazi ukazuju na to da su članovi porodice bili dio Prepper pokreta i živjeli u potpunoj izolaciji, prenosi Blick.

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Misteriozna samoubistva u Montreuxu - undefined

Foto: EPA-EFE: Misteriozna samoubistva u Montreuxu

Francuski medij objavio je sumnju da je porodica bila dio kulta, odnosno Prepper pokreta, i da su počinili masovno samoubistvo. Naime, taj pokret podrazumijeva prikupljanje velikih zaliha hrane i vode ili učenje tehnika samoobrane i samoodrživosti, a sve to u sklopu pripreme za sudnji dan, prenosi portal Direktno.

U prilog toj tezi idu navodi Le Parisiena, koji piše da su prozori stana bili zapečaćeni i da je porodica vrijeme provodila u svega dvije prostorije, dok je ostatak stana bio ispunjen limenkama i lijekovima. Također, njihovi susjedi kažu kako su neprestano naručivali ogromne količine paketa koji su im bili dostavljani pred vrata.

Ovo ponašanje djeluje poprilično čudno jer, barem na papiru, troje odraslih članova porodice nisu bili autsajderi. Naime, kako prenosi Journal de Dimanche, blizanke su bile unuke uglednog alžirskog književnika kojem je ove godine 60. godišnjica smrti, zbog čega mu je 15. marta odana počast na zahtjev francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije