Chavez se osjeća bolje

Radiosarajevo.ba
Chavez se osjeća bolje


Zdravstveno stanje venecuelskog predsjednika Huga Chaveza se popravilo, ali mu se i dalje preporučuje potpuno mirovanje nakon operacije kojoj je prije dvije sedmice bio podvrgnut na Kubi zbog raka, saopćila je venecuelska vlada.

"Pacijentovo se stanje malo popravilo i pokazuje pozitivnu tendenciju, rekao je ministar komunikacija i informiranja Ernesto Villegas koji je za radijsko", televizijsku mrežu pročitao izvještaj o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza.

"Chavez se pridržava uputa o potpunom mirovanju koje mu je propisala ekipa liječnika", dodao je ministar koji je u njegovo ime čestitao Božić Venecuelcima.

Prije dvije sedmice Chavez je podvrgnut teškoj operaciji u Havani nakon recidiva raka koji mu je dijagnosticiran 2011. godine. Već više od sedam dana Chavez se ne diže iz postelje pošto je nakon operacije dobio upalu disajnih puteva.

Chavez bi 10. januara trebao položiti zakletvu na treći predsjednički mandat, a u Venecueli traju rasprave što ako to ne bude u stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije