Charlie Hebdo izazvao gnjev naslovnicom o terorističkim napadima u Briselu

Radiosarajevo.ba
Charlie Hebdo izazvao gnjev naslovnicom o terorističkim napadima u Briselu

Naslovnicom najnovijeg broja koji će izaći u srijedu, a na kojoj je objavljena karikatura u vezi s terorističkim napadima u Briselu, francuski satirični magazin "Charlie Hebdo" je ponovo izazvao gnjev značajnog dijela javnosti, javlja Anadolu Agency (AA)

Naslovnica je objavljena na Facebook stranici magazina, a na njoj se vidi svjetski poznati belgijski pop-pjevač Stromae kako pjeva svoj hit "Papa ou t'es?" (Tata, gdje si?). Oko njegove glave vide se raskomadani dijelovi tijela koji govore: "Ovdje, ovdje, ovdje također".

Pojedini francuski mediji navode kako je pogrešno na ovaj način izražavati humor u vezi s terorističkim napadom u Briselu. 

Podsjetimo, u januaru prošle godine teroristi su upali u redakciju Charlie Hebdoa i usmrtili 12 osoba, članova redakcije i dvojicu policajaca. Na njih je izvršen i bombaški napad nakon što su 2011. godine objavili kontroverznu karikaturu poslanika Muhammeda a.s.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije