Četiri osobe poginule u rušenju helikoptera spasilačke službe

Fena
Četiri osobe poginule u rušenju helikoptera spasilačke službe
Helikopter rumunske spasilačke službe SMURD srušio se u četvrtak nakon što je obavio misiju u susjednoj Moldaviji, a sva četiri člana posade su poginula, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopćenju se navodi da se helikopter EC135, koji je poletio u četvrtak ujutru iz sjevernog rumunskog grada Iasi, srušio u blizini šume u oblasti Cantemir.

Glasnogovornica ministarstva Monica Dajbog izjavila je da se nesreća desila sredinom dana, u blizini granice nakon misije spašavanja 85-godišnje žene koja je imala problema s plućima. 

Navela je da je helikopter proizveden u augustu 2014. i da je bio na tehničkom pregledu u februaru, kao i da je pilot imao više od 4.000 sati leta.

Rumunska TV stanica Digi24 navela je riječi lokalnih zvaničnika da je javljeno o nepovoljnim vremenskim uslovima na mjestu nesreće, uključujući snažan vjetar, kišu i oblačno nebo. Istraga rumunskih i moldavskih vlasti je u toku, prenosi agencija Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije