Četiri mjeseca zatvora: Osuđena nastavnica koja je spavala s dvojicom učenika

Radiosarajevo.ba
Četiri mjeseca zatvora: Osuđena nastavnica koja je spavala s dvojicom učenika
/ Lindsay Himmelspach (Facebook)
Lindsay Himmelspach, nastavnica fizičkog vaspitanja iz Kalifornije, osuđena je na četiri mjeseca zatvora, odnosno tri godine uslovno.

U obrazloženju presude sudija James Reilly rekao je da je dokazano kako je 33-godišnja Himmelspach, kao nastavnica u srednjoj školi Plumas, od maja do septembra 2015. imala seksualne odnose s dvojicom 17-godišnjih učenika. 

U Kaliforniji se seks s maloljetnicima, osobama mlađim od 18 godina, tretira kao zlostavljanje mladih ljudi.

"Nastavnica je zloupotrijebila svoju poziciju, čak je željela svoje erotske video klipove razmijenjivati s učenicima", rekao je tužilac Jennifer Bennett.

Majka jednog od učenika rekla je na sudu da su znakovi depresije mladića ukazivali na odnos njenog sina s nastavnicom. Prijetio je da će se ubiti, a na pitanje zašto nije odbio intimni odnos odgovorio je:

"Mama, ona je bila moja nastavnica, šta je trebalo da uradim?"

Lindsay Himmelspach, koja je 10 godina radila kao nastavnica, priznala je krivicu i izrazila kajanje. Zbog toga je i sud bio relativno blagonaklon prema njoj. Do odlaska na izdržavanje kazne u julu sud treba odlučiti hoće li Lindsay Himmelspach biti zavedena kao seksualni prijestupnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije