Čečeni pokušali atentat na Zelenskog: Riječ o elitnoj grupi Kadirovici

1
Radiosarajevo.ba
Čečeni pokušali atentat na Zelenskog: Riječ o elitnoj grupi Kadirovici
Foto: EPA / Volodimir Zelenski

Sekretar ukrajinske službe nacionalne sigurnosti Oleksij Danilov rekao je da je elitna grupa Kadirovici (Kadirovljevi razbojnici) pokušala ubiti ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, no spriječili su ih u tome, piše Euromaidan Press.

Ranije tokom utorka stigla je vijest da više od 400 ruskih plaćenika djeluje u Kijevu s naredbom iz Kremlja da ubiju predsjednika Zelenskog i njegovu vladu, saznaje The Times.

Osim Zelenskog, na spisku meta našle su se još 23 osobe, uključujući premijera, vladu, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i njegovog brata Vladimira, bivše bokserske prvake koji su se pridružili borbi protiv osvajača.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Plaćenici navodno prate Zelenskog i njegove kolege putem njihovih mobitela te tvrde da znaju gdje se nalaze u bilo kojem trenutku.

Drugi izvor Timesu je kazao da je misija ubistva Zelenskog za sada pauzirana, barem dok Rusija održava pregovore s Ukrajinom.

Pregovori se, podsjetimo, od jučer ujutro održavaju na granici s Bjelorusijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije