Castru određena kaucija od osam miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Castru određena kaucija od osam miliona dolara


Osumnjičeni otmičar iz Clevelanda Ariel Castro za izlazak na slobodu mora prikupiti osam miliona dolara kaucije. Optužen je za otmice i višegodišnja silovanja triju žrtava. Jedna je u zatočeništvu rodila dijete. Njegova dva brata puštena su iz pritvora, jer je utvrđeno da je osumničeni djelovao sam.

Otete djevojke se vratile kući, Castro u zatvoru

S rukama u lisicama 52-godišnji Ariel Castro izveden je pred sud. Optužen je za otmice i silovanja triju žrtava te otmicu djevojčice koju je jedna od njih rodila u zatočeništvu. Dvije žrtve trpjele su ovu zastrašujuću patnju više od decenije i treća gotovo cijelu deceniju.

Policija je objavila da Castro sarađuje. Odrekao se prava na šutnju i pristao na test očinstva šestogodišnje kćeri jedne od žrtava. Bivšeg vozača školskog autobusa i muzičara poznanici opisuju kao vedrog i otvorenog. U pritvoru je izolovan i pod stalnim nadzorom kako ne bi počinio samoubistvo. 

"Kaucija se određuje na dva miliona dolara za svaki od slučajeva", kazala je sutkinja Lauren Moore.

Castro je žrtve oteo između 2002. i 2004. Jedna od njih, danas 32-godišnja Michelle Knight policiji je rekla da je bila trudna najmanje pet puta te da ju je Castro izgladnjivao i premlaćivao dok ne bi pobacila. Zbog ovog čina, Castro bi se mogao suočiti i sa optužbom za ubistvo.

Amanda Berry (27) i njena šestogodišnja kći i 23-godišnja Gina DeJesus vratile su se porodicama. Istražitelji su iz kuće Ariela Castra odnijeli više od 200 predmeta, među kojima lance i užad, koji će im pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije