Capitol odblokiran: Požar izbio u blizini kompleksa

0
Hina
Capitol odblokiran: Požar izbio u blizini kompleksa
Foto: EPA-EFE / Capitol Hill

Američki Capitol u Washingtonu bio je u ponedjeljak privremeno blokiran zbog proglašene sigurnosne prijetnje nakon što je buknuo požar u blizini kompleksa, objavila je policija.

Uzbuna je proglašena zbog manjeg požara do kojeg je došlo u blizini kompleksa a koji je u međuvremenu ugašen, priopćili su vatrogasci.

Prema informacijama koje su objavili američki mediji požar je izbio u kampu za beskućnike u blizini Capitola.

Sve službe u Washingtonu u stanju su maksimalnog opreza pred inauguraciju izabranog predsjednika Joea Bidena, a nakon nereda koji su 6. januara u Capitolu izazvali pristaše predsjednika na odlasku Donalda Trumpa, u kojima je poginulo petero ljudi.

“Nema sigurnosne prijetnje za javnost”, objavila je tajna služba u tvitu.

Do blokade je došlo tijekom probne inauguracije izabranog predsjednika zbog “vanjske sigurnosne prijetnje”. Zbog toga je provedena evakuacija dijela Capitola.

“Sve zgrade u okviru kompleksa Capitola su blokirane zbog vanjske sigurnosne prijetnje. Nije dopušten ni ulazak ni izlazak, držite se podalje od vanjskih prozora i vrata, a ukoliko ste vani potražite sklonište”, pisalo je u poruci upozorenja poslanoj zaposlenima u Capitolu, prenio je CBS.

To upozorenje je pročitano i preko megafona, a sudionicima probne inauguracije rečeno je da se odmah evakuiraju.

Trenutno se tisuće vojnika nalaze oko Capitola koji se priprema za inauguraciju izabranog predsjednika Bidena koja će se održati 20. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije