California: Hodao gradom, ubijao i pljačkao ljude

Radiosarajevo.ba
California: Hodao gradom, ubijao i pljačkao ljude
Foto: Twitter / Policija opkolila mjesto napada

Jedan je muškarac ubio četvero ljudi, a dvoje je ranio u nizu pljački u Kaliforniji nakon čega je uhićen, objavila je tamošnja policija, javlja Associated Press.

Muškarac (33) iz Garden Grovea je uhićen nakon što je izašao iz trgovine 7-Eleven te bacio nož i pištolj koji je uzeo od zaštitara kojeg je prethodno ubio. Zločini koje je počinio bili su slučajni, a motiv je bio 'pljačka, mržnja i ubistvo', saopćila je policija na konferenciji za medije, prenosi Večernji list.

"Znamo da je bio pun mržnje i povrijedio je puno ljudi večeras", rekao je poručnik Carl Whitney.

Policija je prvo dobila dojavu o provali u stan gdje niko nije povrijeđen. Nakon toga je opljačkana pekara te osiguravajuće društvo gdje je jedna žena nekoliko puta ubodena u leđa.

Nakon toga je policija dobila dojavu da su u istom kompleksu stanova dva muškarca teško ranjena, a obojica su kasnije preminula.

Nakon toga opljačkao je benzinsku pumpu gdje je također povrijedio muškarca te se odvezao do trgovine 7-Eleven. Ondje je ubio zaštitara i radnika Subwaya koji se nalazio u blizini. Žrtve su, kao i napadač, bili Latinoamerikanci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije