Budućnost odnosa Rusije i BiH: Šta Putin planira uraditi?

Fena
Budućnost odnosa Rusije i BiH: Šta Putin planira uraditi?
Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Mustafa Mujezinović uručio je danas vjerodajnice predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

Nakon ceremonije predaje vjerodajnica, veleposlanik Mujezinović zahvalio je predsjedniku Putinu na potpori koju Ruska Federacija pruža Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će u narednom periodu ekonomska suradnja između dvije države biti unaprijeđena.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za vanjske poslove BiH, predsjednik Putin potvrdio je da administracija Ruske Federacije radi na stvaranju preduvjeta u tom pravcu.

Naglasio je da će u decembru biti dvadeseta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te da njegova Vlada snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

Tokom ceremonije održane u Kremlju, u svom uvodnom obraćanju, predsjednik Putin je govorio o vanjskoj politici Ruske Federacije i nastojanjima njegove administracije da, prije svega, poboljša ekonomske odnose sa zemljama svijeta i obnovi suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u trenutku neposredno nakon predsjedničkih izbora koji su u mnogome bili opterećenje za globalne međunarodne odnose.

Naglasio je potrebu diplomatskog rješavanja sukoba, posebno onoga u Siriji, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije