Bruxelles: Pronađena treća neeksplodirana bomba na aerodromu

Radiosarajevo.ba
Bruxelles: Pronađena treća neeksplodirana bomba na aerodromu

Belgijske vlasti pronašle su treću neeksplodiranu bombu na aerodromu Zaventem na kome je danas u dvije eksplozije poginulo oko 14 osoba, saopćio je guverner flamanske pokrajine Barbant.

"U zgradu aerodroma su unijete tri bombe, od kojih  jedna nije eksplodirala", rekao je guverner Lodevijk Devit na konferenciji za štampu, napominjući da je ta treća bomba kasnije uništena u kontolisanoj eksploziji.

Belgijski mediji objavili su prethodno snimke sa sigurnosnih kamera koji pokazuju osumnjičene za napade na aerodrom, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Na snimcima se vide trojica muškaraca kako guraju kolica s koferima u zoni za čekiranje na aerodromu. Dvojica imaju tamnu kosu, a jedan nosi šešir.

U današnjim terorističkim napadima na briselski aerodrom  i metro stanicu u centru grada, poginulo je oko 35, a ranjeno 200 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju.

Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dvije snažne eksplozije potresle glavni hol aerodroma, a belgijski tužilac  kaže da je u njima učestvovao bar jedan bombaš samoubica. Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici Maelbek u centru grada u vrijeme špica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije