Bruxelles: Optužen terorist koji je držao dijete i ženu kao taoce

Radiosarajevo.ba
Bruxelles: Optužen terorist koji je držao dijete i ženu kao taoce

Belgijsko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu za učešće u aktivnostima terorističke grupe protiv Abderamana A. koji je uhapšen u srijedu u belgijskoj četvrti Sharbek gdje je kao taoce držao ženu i dijete koji su se zatekli na stanici gradskog prijevoza, javljaju belgijski mediji.

On je drugi čovjek koji je povezan s neuspjelim napadom koji je jedna teroristička grupa pripremala na Francusku, saopćio je danas belgijski federalni tužilac, a prenosi AFP.

Jučer je još jedan osumnjičeni, po imenu Rabah N. optužen po istoj osnovi u vezi sa hapšenjem Rede Kriketa u blizini Pariza u četvrtak, u čijem je stanu policija našla oružje i eksplozive.

Danas optuženi Abderaman A. ranjen je u nogu u velikoj policijskoj operaciji izvedenoj u srijedu u briselskom kvartu Sharbek, a belgijska televizija RTBF je tada javila da je on kod sebe imao eksplozivni materijal.

Prvi čovjek Sharbeka Bernard Klerfajt je kazao da je uhapšeni bio povezan i sa terorističkim napadima u utorak u Bruxellesu i sa spriječenim napadom u blizini Pariza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije