Brutalna likvidacija desne ruke ukrajinskog generala: Slavio je rođendan, u poklonu bila bomba

3
Radiosarajevo.ba
Brutalna likvidacija desne ruke ukrajinskog generala: Slavio je rođendan, u poklonu bila bomba
Foto: EPA - EFE / Valerij Zalužni

Pomoćnik glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, Genadij Čestjakov poginuo je od eksplozije granate u svojoj kući u blizini Kijeva, prenosi Strana.

"U selu Čaiki 39-godišnji vojnik poginuo je kod kuće. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitalizovan je", rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Marijana Reva.

Prema pisanju Strane, preminuli je radio kao pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Vojnikova supruga i kćerka takođe su navodno bile prisutne u kući u trenutku eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, one nisu povrijeđene.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Prošle sedmice, u članku za Economist, Zalužni je javno kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. On je rekao da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak i priznao da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji se od njega očekivao na Zapadu.

Kako prenosi ukrajinska Pravda, Zalužni je potvrdio informaciju. Prema njegovim riječima, major Častjakov je rođendan proslavio kod kuće.

"U jednom od poklona eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava", pojašnjava glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine. Mediji su prvo pisali da je eksplodirala granata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije