Broj poginulih Palestinaca premašio 110

Radiosarajevo.ba
Broj poginulih Palestinaca premašio 110

Još troje Palestinaca poginulo je u ponedjeljak kasno navečer u zračnim udarima izraelskih borbenih aviona u pojasu Gaze, čime je broj ubijenih Palestinaca od početka izraelske ofanzive porastao na 111, od čega je 56 civila, saopštili su u utorak svjedoci i medicinsko osoblje.

Dvoje djece ubijeno je u zračnom udaru po gradu Rafahu u pojasu Gaze, a jedna osoba ubijena je u napadu na sjever pojasa Gaze, prenosi Xinhua. Prije tih napada, u ponedjeljak navečer su ubijeni jedan Palestinac i dvoje njegove djece, u dobi od dvije i četiri godine, a 13 ostalih je ranjeno u izraelskom zračnom udaru na kuću na sjeveru pojasa Gaze, saopćilo je medicinsko osoblje.

Broj ranjenih se popeo na više od 800.

Izraelski zračni udari po pojasu Gaze pod vlašću Hamasa počeli su u srijedu. Hamasovo oružano krilo, Brigade al-Kasam, saopćile su da su militanti ispalili više od 1.200 raketa na izraelsku teritoriju. Novi izraelski zračni udari došli su u vrijeme pojačanih diplomatskih napora Egipta da dogovori prekid vatre između Hamasa i Izraela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije