Broj mrtvih u Permu popeo sa na 111

Radiosarajevo.ba
Broj mrtvih u Permu popeo sa na 111

Broj mrtvih nakon požara u noćnom klubu Lijeni konj u ruskom gradu Permu narastao je na 111.

Otvorena je i istraga o tragediji koja se jučer dogodila tijekom proslave osme godišnjice otvaranja toga kluba. U njoj se treba utvrditi tko je kriv za požar koji je izazvala pirotehnika ispaljivana u unutrašnjosti noćnog kluba, iako je ona bila namijenjena samo za vanjske prostore. Istragom će se pokušati utvrditi i tko je najodgovorniji za kršenje propisa o sigurnosti od požara Lijenom konju. Zbog ove tragedije je u Rusiji sutra proglašen dan žalosti.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev je jučer optužio vodstvo noćnog kluba za izbjegavanje propisa o zaštiti od požara te je pozvao na njihovo teško kažnjavanje. Najviša kazna koju mogu dobiti vlasnici kluba, po sadašnjim zakonima, je sedam godina zatvora.

Jučer je već nekoliko ljudi, koje se smatra odgovornima za tragediju, pritvoreno. Među njima su dvoje suvlasnika kluba, menadžerica, umjetnički direktor i poslovnjak koji je bio zadužen za kobni vatromet.

index.hr/radiosarajvo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije