Britanski detektivi istražuju nestanak Madeleine McCann

Radiosarajevo.ba
Britanski detektivi istražuju nestanak Madeleine McCann

Britanski detektivi koji istražuju nestanak djevojčice Madeleine McCann stigli su danas u Portugal kako bi s tamošnjim vlastima dogovorili privođenje trojice osumnjičenih za umiješanost u otmicu. 

Prema pisanju The Mirrora, detektivi Scotland Yarda spremni su privesti trojicu muškaraca, odnosno provalnika koji su uočeni na mjestu nestanka malene Madeleine prije gotovo sedam godina. Policija u sklopu operacije Grange želi ispitati trojicu provalnika koji su izveli nekoliko pljački u ljetovalištu gdje je tada trogodišnja Madeleine nestala. 

Britansko Državno odvjetništvo poslalo je nedavno međunarodno pismo u kojem traži od portugalske policije da uhapsi trojicu provalnika kako bi ih ispitali. Policiji su postali sumnjivi jer su jedan drugog zvali više puta u vrijeme kada je nestala Madeleine.

Iz Scotland Yarda su priopćili kako je prije privođenja trojice osumnjičenih potrebno dobiti pristanak portugalskih vlasti te da se nadaju da će to na kraju i uspjeti. 

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je u Portugalu 2007. godine, a britanska je policija u julu prošle godine ponovno otvorila istragu oko njezinog nestanka, javlja Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije