Britanija tvrdi: Ovo su planovi Rusije, ali...

1
Radiosarajevo.ba
Britanija tvrdi: Ovo su planovi Rusije, ali...
Foto: EPA-EFE / Kolona ljudi napušta Kijev

Britanski ministar odbrane Ben Wallace izjavio je u petak da Rusija namjerava zauzeti cijelu Ukrajinu, ali da zasad nije uspjela ostvariti svoje glavne ciljeve.

"Definitivno smatramo da Rusi namjeravaju napasti cijelu Ukrajinu", rekao je Wallace za Sky News u petak.

"Ipak, naša procjena od jutros je da Rusija nije postigla nijedan od svojih glavnih ciljeva. Zapravo, ona je iza svog rasporeda. Izgubili su više od 450 ljudi.

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

Suprotno velikim ruskim tvrdnjama, i zapravo viziji predsjednika (Vladimira) Putina da će Ukrajinci nekako biti oslobođeni i da će svi 'ustati' za njegovu stvar, to se nije dogodilo. Potpuno je pogriješio. A ruska vojska nije uspjela isporučiti njegov glavni cilj", poručio je Wallace.

Na svom službenom Twitter računu britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss opisala je rusku invaziju kao "barbarsku".

"Putinov napad na Ukrajinu je barbarski, neopravdan i pokazuje bezosjećajno zanemarivanje ljudskog života.

Nastavit ćemo pozivati Putina na odgovornost i ostati nepokolebljivi u našoj podršci Ukrajini", napisala je Truss na Twitteru, ponovivši solidarnost Ujedinjenog Kraljevstva s Ukrajinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije