Britanija će dobivati 2 miliona doza Oxfordovog cjepiva sedmično

0
Radiosarajevo.ba
Britanija će dobivati 2 miliona doza Oxfordovog cjepiva sedmično
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Oko dva miliona doza cjepiva protiv koronavirusa, koje su razvili Univerzitet Oxford i kompanija AstraZeneca, trebalo bi se u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučivati svake sedmice, izvijestio je The Times.

Kompanija AstraZeneca očekuje da će do sljedeće sedmice isporučiti ukupno dva miliona doza cjepiva, izvijestile su novine pozivajući se na neimenovanog člana tima Oxford-AstraZeneca.

Britanija je u srijedu odobrila cjepivo Oxford-AstraZeneca protiv COVID-19, nadajući se da će joj brza akcija pomoći u zaustavljanju rekordnog porasta zaraženih osoba vrlo zaraznim oblikom virusa.

Premijer Boris Johnson naručio je 100 miliona doza cjepiva proizvođača AstraZeneca, što je dostatno za cijepljenje 50 miliona ljudi. AstraZeneca je saopćila da želi osigurati milione doza u prvom tromjesečju, dodajući kako bi prva cijepljenja trebala započeti ove godine, javlja Hina.

Britanija, koja je dnevno u posljednja četiri dana zabilježila više od 50.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nosi se s brzim širenjem puno zaraznije varijante koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije