Bravo, BiH: Novi konvoj pomoći od 40 kamiona iz naše zemlje stigao u Tursku

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, BiH: Novi konvoj pomoći od 40 kamiona iz naše zemlje stigao u Tursku
Foto: Facebook / Pomozi.ba u Turskoj

Tri tima Udruženja Pomozi.ba nalaze se u turskom Hatayu gdje pomažu pri istovaru robe koja je stigla iz Bosne i Hercegovine.

"U turskom gradu Hatay trenutno se nalaze tri Pomozi.ba tima koja pomažu da se istovari roba iz svih 40 kamiona koji su stigli iz Bosne i Hercegovine.

U kamionima se nalaze stambeni kontejneri, hrana, higijenski proizvodi, igračke, deke, vreće za spavanje, grijalice, odjeća, obuća... Sve to u narednih par dana stiže ne samo do ljudi koji su ostali bez svojih domova u ovom dijelu Turske već i Sirije, jer se iz ovog mjesta veći dio donacija prevozi do Sirije.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Uskoro objavljujemo i nove fotografije i informacije od naših kolega sa lica mjesta...

Još jednom ogromno hvala svim građanima Bosne i Hercegovine koji su zaslužni za to što smo već u nekoliko navrata nakon katastrofalnog zemljotresa poslali pomoć za narod Turske i Sirije", saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Javnosti je poznato da Pomozi.ba od početka nemilih događanja u Turskoj i Siriji nesebično pomaže pogođenim narodima kako na terenu tako i organizacijom humanitarnih konvoja i skupljanja novčanih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije