Brat napadačice na YouTube upozoravao policiju da je opasna za okolinu

Radiosarajevo.ba
Brat napadačice na YouTube upozoravao policiju da je opasna za okolinu
San Diego Police / Nasim Najafi Aghdam
Brat Nasim Najafi Aghdam koja je u utorak pucala na zaposlenike YouTubea, pri čemu su povrijeđene tri osobe, već je prije javljao policiji da bi njegova sestra mogla biti opasna za okolinu.

Zabrinutost brata napadačice na zaposlenike YouTubea Nasim Najafi Aghdam, počela je tokom vikenda kada je ona prestala odgovarati na telefonske pozive.

Poznat identitet žene koja je izvršila napad na sjedište YouTubea

Za američke medije ispričao je da je imala problem s YouTubeom, te da je njen automobil pronašao u blizini njihove centrale, zbog čega je zaključio da bi mogla počiniti zločin.

Nazvao je policiju i rekao im da je došla iz San Diega i da bi mogla nešto napraviti, javio je CNN.

Njegov strah se obistinio nakon što je u srijedu upucala troje ljudi u zgradi YouTubea u San Brunu, a potom se ubila. Dvoje ozlijeđenih je pušteno kući nakon hospitalizacija, a jedna je osoba u teškom stanju.

Kako je Aghdam bila vrlo prisutna na internetu te imala nekoliko stranica na društvenim mrežama, uključujući i YouTube, gdje čak imala i značajan broj sljedbenika, istražuje se jedan od videa koji je objavila u kojem tvrdi da joj YouTube ograničava prava.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije