Bosanka iz Australije: Ovo je strašno, samo se molimo za kišu!

B. T.
Bosanka iz Australije: Ovo je strašno, samo se molimo za kišu!
Foto: Privatni album / Vikendica okružena vatrom

Ovo je strašno! Sad se samo molimo za kišu, koja bi ovu kataklizmu zaustavila. 

Kazala nam je to iz Australije Đemila Talić-Gabriel, koja je svojevremeno bila počasna konzulica BiH u toj zemlji, na našu molbu da nam prenese trenutnu situaciju u Australiji, kojom danima haraju veliki požari. 

"Mi se trenutno nalazimo u Shellharbouru, gdje imamo stan . Lokacija je na plaži, a terasa nam je okupana garežom koji je vjetar nanio. Ovakva katastrofa je neupamćena, objašnjava Talić-Gabriel.  

Dostavila nam je i fotografije iz mjesta Kangaroo Valley, u kojoj ima vikendicu. 

Đemila Talić-Gabriel - undefined

Foto: Privatni album: Đemila Talić-Gabriel

"Ona je  bila okružena vatrenom stihijom. Čovijek koji nam nadgleda imanje nam je poslao ove slike", objašnjava naša sagovornica. 

Upitana ima li saznanja o tome kako se brojni Bosanci i Hercegovci koji su emigrirali u Australiju bore sa vatrenom stihijom, kaže: 
 
"Naši ljudi u Sydneyu su neoštećeni, niko nije izgubio kuću, niti je bilo povrijeđenih", kaže Talić - Gabriel, koja zaključuje da vatrogasci, zajedno sa dobrovoljcima, pokušavaju zaustaviti vatrenu stihiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije