Bosanac slavio rođenje djeteta, došao muškarac i ubio mu oca

Radiosarajevo.ba
Bosanac slavio rođenje djeteta, došao muškarac i ubio mu oca
Foto: salzburg24.at / Pucnjava u Salzburgu

Pucnjavi u Salzburgu u kojoj je ubijen Samir Halkić (46) i lakše ranjen njegov sin Dženis Halkić (24) prethodilo je slavlje u jednom kafiću povodom rođenja drugog Dženisovog djeteta, javljaju lokalni mediji.

Pucnjava u Salzburgu: Ubijen Bosanac, a njegovom sinu se bore za život 

Otac izdahnuo pred sinom, očevici opisali napadača

Jedan od gostiju kafića počeo je u jednom trenutku vrijeđati žrtve, a zatim je ispred lokala izvadio pištolj i pucao na njih.

Porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine slavila je u utorak navečer rođenje Dženisovog drugog djeteta u kafiću Fokus u Salzburgu.

Veselje je prekinuto kada je u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio uzvanik porodice Halkić, počeo vrijeđati žrtve. U jednom trenutku je čak, kako pišu mediji, ošamario Dženisa. Kako bi riješio nesuglasice s čovjekom kojeg je te večeri prvi put vidio, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala.

Zatim je napadač, za kojeg su svjedoci kasnije rekli da je porijeklom Albanac, izvadio oružje (pretpostavlja se pištolj) i počeo pucati na državljane BiH ispalivši nekoliko hitaca.

Jedan metak pogodio je Samira u nogu, a jedan u srce, što je za njega bilo kobno jer se istog trenutka srušio na zemlju i preminuo. Jedan metak je probio Džeinsova bedra, ali je mladić odmah prevezen u najbližu bolnicu i njegovo stanje je, prema pisanju austrijskog portala oe24, stabilno i on se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Napadač je potom pješice pobjegao u nepoznatom pravcu i policija od utorka intenzivno traga za njim.

Kako su za tamošnje portale ispričali rođaci i prijatelji žrtava, Samir je bio divan čovjeka, a njegov sin Dženis je uspješan mladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije