Bosanac napravio haos u Beču: Povrijedio pet policajaca

9
Radiosarajevo.ba
Bosanac napravio haos u Beču: Povrijedio pet policajaca
Foto: EPA / Austrijska policija / Ilustracija

Pripadnici bečke policije sinoć su imali pravu, akcionu intervenciju tokom potjere i hapšenja mladića iz Bosne i Hercegovine (25), osumnjičenog za provalu i krađu iz više lokala u kvartu Favoriten.

Naime, policija je sinoć oko ponoći dobila dojavu o provali u nekoliko lokala, nakon čega su odmah krenuli na mjesto događaja. Osumnjičenog su pronašli u blizini mjesta zločina, a kada je vidio policiju, odmah se dao u bijeg.

Tokom potjere, koja je podsjećala na one filmske, jedan pripadnik policije bio je primoran da ispali metak upozorenja. Konačno, nakon nekog vremena, policija je uspjela da ga uhvati, ali on se nasilno opirao privođenju, pri čemu je povrijedio pet policajaca.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Tokom prestresa, kod njega je pronađena ukradena roba, kao i alat za obijanje. Prilikom saslušanja, osumnjičeni je odbio da govori i da sarađuje sa policijom.

On je, po nalogu bečkog javnog tužilaštva, sproveden u zatvor. Kako prenose austrijski mediji, od petorice povrijeđenih policajac, trojica će morati na bolovanje, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije