Boris zvani "Bosanac" izručen Nizozemskoj, bio blizak saradnik narko-bosa i glavni za "nasilje"

0
Radiosarajevo.ba
Boris zvani "Bosanac" izručen Nizozemskoj, bio blizak saradnik narko-bosa i glavni za "nasilje"
FOTO: Pixabay / Nizozemska policija (Ilustracija)

Nizozemsko Državno tužilaštvo saopštilo je danas da je Boris P., poznatiji kao 'Bosanac', inače blizak saradnik narko-bosa Riduana Tagija, izručen Nizozemskoj.

Ovog 46-godišnjeg kriminalca izručila je Srbija danas, a sutra bi već trebao da se pojavi pred sudom u Roterdamu.

Kako prenose nizozemski mediji, Boris P. je svojevremeno otišao za Crnu Goru, gdje se krio, a uhapšen je maja, prošle godine pokušao da pređe granicu sa Srbijom. U Nizozemskoj je uglavnom poznat kao 'Bosanac'. On je bio uključen u šverc ogromnih količina kokaina na međunarodnom nivou.

Pisac porijeklom iz BiH osvaja publiku u Njemačkoj i Austriji: Upoznajte Kenana Kokića

Pisac porijeklom iz BiH osvaja publiku u Njemačkoj i Austriji: Upoznajte Kenana Kokića

Kako stoji u saopštenju Tužilaštva, on je bio glavni za "nasilje, ali i finansije" narko mafije u Nizozemskoj. Inače, otkriven je tako što je policija dešifrovala njegovu tajnu komunikaciju sa ostalima.

Mediji prenose da je Boris T. brinuo o Tagijevim poslovima dok je Tagi bio u inostranstvu. On je bio glavni koji se brinuo o prihodima ove kriminalne organizacije, provjeravao je i pratio transport droge, a postoji sumnja da je on taj koji je izdavao naredbe za nasilna krivična djela. Kako stvari stoje, sada je uhapšen čitav vrh Tagijeve kriminalne organizacije: Tagi je uhapšen u Dubaiju, Said Razuki u Kolumbiji, Greg F. u Kurakau, a Jaud F. u Maroku.

Inače, o tome ko je Riduan Tagi, Marokanac odrastao u Nizozemskoj, najbolje svjedoči to što ga policija opisuje kao jednog od "najopasnijih ljudi na svijetu". On se sumnjiči se da je naredio niz "likvidacija", a navodno je sarađivao i sa Edinom Gačaninom, zvanim Tito.

"Tagi i njegovi plaćenici predstavljaju prijetnju po vladavinu prava. Veoma je važno za nas kao policiju da uklonimo tu prijetnju", saopšteno je nakon njegovog hapšenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije