Bombaši samoubice najavljuju napade u Sočiju (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bombaši samoubice najavljuju napade u Sočiju (VIDEO)

Islamisti s ruskog Kavkaza zaprijetili su u video snimku objavljenom u ponedjeljak na džihadističkoj internetskoj stranici vdagestan.com da će izvesti napade u Sočiju za vrijeme Olimpijskih igara koje počinju 7. februara.

"Što se tiče Olimpijskih igara, pripremili smo poklon za tebe i za turiste kako bismo osvetili krv muslimana prolivenu u cijelom svijetu" kazala su, obraćajući se predsjedniku Vladimiru Putinu, dva mladića koja su se predstavila kao izvršioci samoubilačkih napada u Volgogradu, u kojim su u decembru ubijene 34 osobe.

Ovaj 49-minutni video, nazvan "apel Sulejmana i Abdurahmana prije operacije u Volgogradu", predstavljen je kao pozdravna poruka dvojice samoubica, javlja agencija AFP, piše Fena.

Video prikazuje snimke dvaju atentata u Volgogradu, pripremanje bombe i način na koji je privezana za ruku jednog samoubice i povezana s detonatorom u drugoj ruci.

Mladići pozivaju na džihad ne samo na Kavkazu nego i u velikim ruskim gradovima i tvrde da je veliki broj mladića spreman da učestvuju u samoubilačkim napadima kao što su oni u Volgogradu.

"Naš posao, kao organizatora, je da obezbijedimo sigurnost učesnicima i gledaocima i učinit ćemo sve u tom smislu" izjavio je u petak Putin za ruske i strane televizije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije