Bolničarka pokušala spasiti tinejdžerku nakon udesa, a onda saznala strašnu istinu

1
Radiosarajevo.ba
Bolničarka pokušala spasiti tinejdžerku nakon udesa, a onda saznala strašnu istinu
Foto: Prtscr / Youtube / Jayme je doživjela noćnu moru svakog roditelja...

Kanadska bolničarka koja je prošle sedmice bila na mjestu saobraćajne nesreće, pokušavajući spasiti teško povrijeđenu tinejdžerku, nekoliko sati nakon udesa saznala je strašnu istinu...

Naime, kad je Jayme Erickson 15. novembra stigla na mjesto nesreće na zaleđenom dijelu autoceste u Alberti, zatekla je tinejdžerku s teškim povredama za koje je znala da su vjerojatno fatalne.

Zbog težine povreda djevojčice, Erickson je nije mogla prepoznati.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Erickson je bila na mjestu udesa gotovo pola sata kako bi pomogla djevojčici dok su je izvlačili iz vozila i ostala je s njom sve dok je helikopterom nisu prebacili u obližnju bolnicu u Calgaryju.

Kada je Erickson stigla kući na kraju smjene, dočekali su je policajci koji su rekli da je njena 17-godišnja kći Montana bila žrtva saobraćajne nesreće.

Uragan poharao Kanadu: "Ovo su neviđeni razmjeri štete"

Uragan poharao Kanadu: "Ovo su neviđeni razmjeri štete"

Rečeno joj je da su povrede smrtonosne i Montana je isključena s uređaja za održavanje života...

"Teško ozlijeđeni pacijent kojeg sam upravo liječila bila je moja vlastita krv i meso. Moje jedino dijete. Moja mini ja. Moja kći, Montana", napisala je obitelji i prijateljima:

"Iako sam zahvalna za 17 godina koje sam provela s njom, shrvana sam i pitam se. Šta i postala, djevojčice moja? Ko bi bila? Slomljena sam. Nedostaje mi dio mene. Ostaje mi samo to da pokupim komadiće i svi očekuju da nastavim."

Obraćajući se novinarima u utorak u zajednici Airdrie, Erickson je, uz obitelj i kolege, govorila o svojoj kćerki: "Bila je borkinja i borila se do dana kada je umrla i bila je lijepa. Bila je tako lijepa..."

Richard Reed, prijatelj i kolega bolničar, više je puta zaplakao dok je novinarima pričao o mjestu nesreće, gdje je automobil s dvije tinejdžerke izgubio kontrolu i udario ga je kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Vozačica je uspjela napustiti vozilo, ali Montana je ostala zarobljena. Erickson je bila prva na mjestu događaja i suprugu se poslije udesa požalila jer je znala da će jedna obitelj izgubiti svoju kćer...

"I kao roditelj i kao osoba koja prva reagira, mogu vam reći da je ovo više od noćne more koju je bilo ko od nas mogao zamisliti", rekao je Reed.

Erickson je rekla da želi da svijet sazna za kćer koju je izgubila: "Voljela je do kraja svijeta i nazad. Bila je borac. I borila se."

Plivačica koja je imala ambicije da pohađa pravni fakultet, Montana je dala "posljednji dar" onima u potrebi: "Donirali smo njene organe, a dva su bila spasonosna. Tako smo sretni što naša djevojčica živi uz pomoć drugih i što je nakon ove tragedije spasila druge ljude. Znamo da je to ono što bi željela i jako smo ponosni na nju i jako, jako će nam nedostajati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije