Blinken: Putin želi izokrenuti historiju

1
AA
Blinken: Putin želi izokrenuti historiju
Foto: EPA-EFE / Antony Blinken

Američki državni sekretar Antony Blinken optužio je danas predsjednika Rusije Vladimira Putina da pokušava "izokrenuti historiju" kako bi opravdao svoj "okrutni i bezrazložni rat protiv Ukrajine", javlja Anadolu Agency (AA).

"Dok rat ponovno bjesni u Evropi, moramo povećati svoju odlučnost da se odupremo onima koji sada žele manipulirati historijskim sjećanjem kako bi ostvarili svoje vlastite ambicije", rekao je Blinken povodom obilježavanja 77. godišnjice pobjede nad nacistima.

On je poručio da istina o prošlosti i podrška aktuelnim borcima za slobodu u svijetu predstavlja svetu obavezu koju čovječanstvo ima prema poginulim u trenutku obilježavanja godišnjice kraja Drugoga svjetskog rata.

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Saobraćajna nesreća na Otoci, velika gužva u pravcu centra grada

Ruske vlasti su i za predstojeći 9. maj najavile veliku vojnu paradu u centru Moskve, gdje se očekuje i Putinov govor o aktuelnoj situaciji u Rusiji i svijetu, uključujući i rat u Ukrajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije