Bjelorusija tvrdi da je oborila ukrajinski dron u pograničnoj regiji

0
Fena
Bjelorusija tvrdi da je oborila ukrajinski dron u pograničnoj regiji
Foto: Ukrajinska vojska / Oboren dron

Bjelorusija, koja preuzima taktičko nuklearno oružje od svoje saveznice Rusije, saopćila je u četvrtak da je oborila ukrajinski dron u pograničnoj regiji krajem prošlog mjeseca.

Rijedak incident u regiji Gomel prijavila je bjeloruska granična služba, koja nije objasnila zašto ga tada nije prijavila.

Bjelorusija je dopusila Rusiji da koristi njenu teritoriju kao jednu od lansirnih rampi za invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine, a također je dopustila Moskvi da obučava vojnike u bjeloruskim bazama.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Mogućnost da bi Bjelorusija mogla direktno ući u rat dugotrajna je briga Ukrajine. Predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u srijedu da će to učiniti u slučaju "agresije punog razmjera" na Bjelorusiju.

Lukašenko je također rekao da je Bjelorusija započela isporuku ruskog taktičkog nuklearnog oružja, što je prvo takvo raspoređivanje Moskve izvan ruske teritorije od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije