Bivši špijun MI6-a o nagađanjima o Putinovoj dijagnozi: '24 sata ga prate ovi ljudi'

1
Radiosarajevo.ba
Bivši špijun MI6-a o nagađanjima o Putinovoj dijagnozi: '24 sata ga prate ovi ljudi'
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Spekulacije o narušenom zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina sve su češća, mediji sve glasnije nagađaju o njegovoj dijagnozi.

U tome prednjače britanski mediji, a britanski Mirror donosi nova nagađanja. U medije je sada istupio bivši britanski obavještajac Christopher Steele koji kaže kako je Putin stalno okružen liječnicima.

Steele je u obavještajnoj službi MI6 u Londonu između 2006. i 2009. godine vodio odjel za Rusiju, a sada je za britanski radio LBC kako "tačni detalji" Putinovog stanja još uvijek nisu poznati, čak niti njegovim visokopozicioniranim kolegama. No, tvrdi kako je poznato da je Putinu potrebna 24-satna medicinska njega.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Očito je da je ozbiljno bolestan - nije jasno koliko je to terminalno i je li neizlječivo, u to ne možemo biti potpuno sigurni. No, svakako to stanje ima ozbiljan utjecaj na upravljanje Rusijom", kazao je Steel, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Posljednjih sedmica spekulira se o raznim bolestima od kojih bi mogao bolovati Putinu, a najčešće se spominje rak. Pisalo se i kako je ruski predsjednik odveden na hitnu operaciju kako bi mu izvadili tekućinu iz trbuha, koja se, inače, nakuplja kod bolesnika s rakom, cirozom ili nekom infekcijom.

I ukrajinski general Kirilo Budanov kazao je kako je Putin boluje od raka te kako je u Rusiji u tijeku operacija njegovog micanja s pozicije.

Steel to potvrđuje:

"U Kremlju je sve veći nered i haos, nema jasnog Putinovog političkog vodstva, on je sve bolesniji i u vojnom smislu strukture zapovjedništva ne funkcionriaju kako bi trebale."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije